DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Dette indlæg er sponsoreret.

Der er mange muligheder, når det kommer til valg af ny bil. Blot når det kommer til bilernes forskellige former for brændstof, kan du få alt fra benzin- eller dieselbiler til el- og hybridbiler. Derfor kan det være svært at beslutte, hvilken type bil der passer bedst til dit behov. Her får du en idé om, hvorfor du bør vælge en elbil som din næste bil.

Det er bedre for miljøet

Elbiler er som udgangspunkt en meget bedre transportmulighed for miljøet end mange andre alternativer. Benzin- og dieselbiler samt større lastbiler, der bruges til vejtransport, udleder rigtig meget CO2, og det kan du altså slippe for ved at vælge en elbil. En elbil sikrer også, at du ikke får CO2-tillæg, højere indfasningsrabat og bundfradrag. Alt i alt får du en bil, der er økonomisk, behagelig at køre i, og du er med til at hjælpe miljøet ved ikke at anvende fossile brændstoffer.

Spar penge ved at køre elbil

Udover det gode, du kommer til at gøre for miljøet, kan du samtidig spare en del penge ved at køre i en elbil. Først og fremmest er det nemlig væsentlig billigere at oplade en elbil frem for at fylde benzin på en bil. Derudover kan du have en oplader i din garage, så du altid har strøm på bilen. Så slipper du helt for at køre på tankstationen, og du er altid sikret mange kilometers kørsel uden vanskeligheder, når du sætter dig ud i din bil.

Værkstedsregninger er som udgangspunkt også meget billigere, når du kører elbil. Elbilen er nemlig meget mere simpelt bygget, og det koster derfor ikke nær så meget at reparere og vedligeholde bilen. Du kan derfor spare en del ved at køre i en elbil frem for eksempelvis en benzinbil, der består af mange flere små motordele, der med tiden får brug for vedligeholdelse eller skal skiftes ud.

Får du på et tidspunkt lyst til at skifte din elbil ud med en anden model, kan du i langt de fleste tilfælde også tjene mere på en brugt elbil end en benzindrevet bil. Elbilerne er nemlig meget eftertragtede og vokser for tiden i popularitet, hvilket er med til at øge prisen på en brugt elbil. Det er værd at have in mente, hvis du overvejer at anskaffe dig en ny bil, der både er miljøvenlig, særdeles komfortabel og en god investering på den lange bane.