DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er både fordele og ulemper ved at købe en brugt bil frem for en ny bil. Her har vi samlet et lille overblik, så du kan vurdere, hvad der passer bedst til dig og din økonomi.

 

Fordele

Fordelen ved at købe en brugt bil er at du måske har råd til en lidt dyrere og større bil end ved at købe en ny bil, da markedet har presset en lidt dyrere bil hurtigt ned i pris. Du har dermed mulighed for at få lidt mere bil for pengene, hvis du køber en bil, der er et par år gammel end hvad du kunne købe, hvis du valgte at købe en ny bil.

 

Hvis du køber en brugt bil igennem en brugtbilsforhandler, får du hele 24 måneders reklamationsret. Det er en reklamationsret, som du ikke får, hvis du køber din bil brugt af en privatperson. Hvis der skulle være noget galt med bilen, kan du derfor indenfor 24 måneder få rettet op på eventuelle fejl eller skader, som du først lægger mærke til efter et stykke tids brug. Det er derfor altid bedre at købe billige brugte biler igennem en brugtbilsforhandler.

 

Ulemper

Ulempen ved en brugt bil er også at du ved en forhandler kun får 24 måneders reklamationsret og ved en privat sælger ingen reklamationsret får overhovedet. En brugt bil har et par år på bagen, og du ved ikke, hvilke skavanker bilen har. Du kan derfor være uheldig at bilen går i stykker ugen efter købet. Derudover kan markedsprisen på bilen også ændre sig markant, hvis der kommer en ny model på markedet.

Du bør overveje en brugt bil, hvis…

… du ikke kan få en ny bil af den type, du har behov for. Der er så mange billige brugte biler på markedet, og det kan måske derfor måske bedst betale sig at satse på en brugt bil – specielt hvis der findes mange nyere billige brugte biler af den type, du har kig på.

 

… du kører få kilometer om året. Du kan med fordel købe en nyere brugt bil, der har kørt f.eks. 75.000 kilometer, hvis du ikke kører så meget. De få kilometer om året vil på den måde ikke have særlig stor indvirkning på den fremtidige afskrivning, og din bil vil holde prisen bedre.