DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes et hav af nødvendige gadgets i forhold til mobilen og bilen. Nogle er nødvendige og andre er blot “nice to have”. Vi kender alle sammen konsekvenserne af at bruge mobilen mens vi kører bil, både i form af bøde og hvilke fatale konsekvenser det kan have i trafikken. Vi har opstillet en række gadgets i to kategorier, som er nødvendige at have og andre som er “nice to have”.

Nødvendige gadgets:

Håndfri højttaler til bilen – Vi ved allesammen at man ikke må køre og snakke i telefon. Bødetaksterne er sat op til en minimumssats på 1500 kr., så hvis du kører uden sele eller snakker i håndholdt telefon, er bøde på 1500 kr. Det ikke kun bøde som er man risikere ved at snakke i telefon, ens fokus flytter sig til samtalen, og du flytter opmærksomheden fra vejen, hvilket kan have store konsekvenser for dig selv og andre trafikanter.

Sele påmindelse – Mange nye biler har automatisk sele påmindelse, hvilket betyder at der er en irriterende lyd som minder dig om at du skal huske sele. Den stopper først når selen er sat i. I ældre biler hvor den ikke er installeret fra standard, kan du nemt få det eftermonteret. Undersøgelser viser, at alle mennesker (ca. 99 %) vælger at spænde selen, hvis bilen har selealarm. Hvis bilen ikke har selealarm kører ca. hver tiende fører uden sele, og på de øvrige pladser i en bil er det endnu mere almindeligt, at folk glemmer at spænde selen.

Nice to have gadgets:

Ekstra telefon i bilen. Nogle mennesker er urolige når du kører i bil og det kan derfor være en ekstra tryghed at have en telefon liggende i bilen. Kan kan blot være en telefon med et taletidkort, fra f.eks CBB mobil. Nogen mener ikke at CBB mobil er godt, men test af CBB Mobil – Godt eller skidt, viser faktisk at det er en af de mest populære lavprisselskaber.