DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange moderne mennesker har behov for en bil i hverdagen. Nogle har langt til arbejde og nogle for at få familielivet til at hænge sammen. De fleste bilejere er dog også klar over den CO2-udledning som følger med bilkørsel. Derfor vil mange også gerne køre mere klimavenligt. Det kan dog være svært at navigere rundt i emnet om klimavenlig kørsel. Derfor får du herunder en guide til, hvordan du kører mere klimavenligt.

Skift benzinbilen ud med en el-bil

Vil du køre mere klimavenligt, kan du vælge at skifte benzinbilen ud med en el-bil. Nutidens el-biler kan køre langt, førend de har brug for en ny opladning. Investerer du i en el-bil, har du to opladningsmuligheder:

  • Ladeboks derhjemme
  • Ladebokse rundt omkring i landet

Vælger du at have en ladeboks til din el-bil derhjemme, kan du lade bilen op når du er hjemme. Lad den op om natten så du er klar til at køre på arbejde om morgenen.

Du kan vælge at købe et abonnement som giver dig adgang til at lade din el-bil op ved ladebokse rundt omkring i landet. Den ideelle løsning til dig der ofte er på farten.

Stift en samkørselsordning

Tager du et kig på de danske veje, består trafikken i høj grad af biler med blot én passager nemlig bilens fører. Der er sikkert, mange andre som kører samme vej som dig. Undersøg om nogle af dine kollegaer, bekendte eller andre kører samme vej som dig til og fra arbejde. Spørg om de har lyst til at lave en samkørselsordning, hvor I skiftes til at køre. På den måde sparer I hver især penge på benzin, og I sparer klimaet for en hel del CO2-udledning.

Kører du børnene til og fra fritidsaktiviteter? Her kan du ligeledes spørge de øvrige forældre, om I skal starte en kørselsordning, hvor I skiftes til at hente og bringe børnene.