DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes efterhånden nok ikke mange, er ikke er klar over over, at det ikke blot er meget ulovligt at bruge sin mobil, mens man kører, medmindre det foregår håndfrit. Det er livsfarligt, hvis man fjerner fokus fra vejen og trafikken og bruger den til at holde øje med sin telefon. Selvom det er ulovligt, sker der stadig flere ulykker på den bekostning hvert eneste år.

Hav kontrol med mobilen

En anden hyppig årsag til ulykker, er at mobiltelefonen ligger og rutsjer rundt på passagersædet eller lignende og pludselig falder ned på gulvet, hvor man så forsøger at fiske den op, og derfor fuldstændig fjerner fokus fra vejen.

Der er mange er benytter deres smartphone som musikafspiller i bilen med jackstik, blutooth eller lignende og derfor har den liggende fremme i stedet for i lommen, hvor den burde være. Enten skal man sørge for at den ligger et sted, hvor den ikke kan rutsje rundt, som i handskerummet, rummet ved armstøtten eller lignende.

Alternativt kan man også investere i en anti-slip-pad, så man kan have sin samrtphone liggende i forruden uden den bevæger sig. De koster stort set ingenting, men du finder hurtigt ud af, hvor uundværlig den kan være. Du kan finde dem på mange forskellige webshops, vi fandt nogen på InkPro (link) til under 20 kroner, hvilket må siges at være en investering hvor de fleste der har råd til en smartphone og en bil burde kunne være med.

Out of sight out of mind

Det bedste er dog at have den liggende et sted som før omtalt handskerum eller lignende, hvor man ikke kan se den, så man er sikker på, at den ikke stjæler opmærksomheden fra ens mens man kører bil, for som Rådet for Større trafiksikkerhed siger “Kør bil når du kører bil”