DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er ikke noget entydigt svar på, om det er bedst at købe en ny eller en brugt bil. Det hele handler faktisk om din økonomi. Læs med her og bliv klogere på fordele og ulemper ved både nye og brugte biler.

 

Ny biler

Når du køber en ny bil, har du nyvognsgaranti. Det betyder, at du i flere år kun skal betale serviceomkostninger. Du kan også glæde dig over, at der går mange kilometer inden bilen skal have bl.a. nye dæk, kobling og udstødning – og du vælger selv det udstyr, der passer til dine behov. Sidst men ikke mindst kender du også hele bilens historie.

 

Ulempen er dog i første omgang prisen. En ny bil er selvfølgelig betydeligt dyrere end en brugt bil – og da markedet ændrer sig over en årrække, kan du stå over for en større afskrivning, når du engang skal sælge eller bytte bilen.

 

Det er en god idé at investere i en ny bil, hvis du skal pendle, da nye biler ofte køre længere på literen. Det er også en god idé, hvis du gerne vil have et fast bilbudget uden de store overraskelser.

 

Brugte biler

Hvis du køber en brugt bil, kan det sagtens være, at du har råd til en større og dyrere bil med bedre komfort, da markedet har presset de lidt dyrere biler hurtigt ned i pris. Hvis du så skal sælge bilen igen inden for få pr, vil din brugte bil have tabt væsentligt mindre i værdi end en fabriksny bil.

 

Ulempen ved en brugt bil er dog, at du ofte kun får 24 måneders reklamationsret og ingen eller kun en meget kort garanti. En brugt bil har flere år på bagen, og du ved ikke, hvordan bilen er blevet kørt af tidligere ejer. Du risikerer derfor, at din brugte bil går mere i stykker end en tilsvarende fabriksny bil.

 

Det er en god idé at investere i en brugt bil, hvis du kører få kilometer om året. Dine få kilometer vil nemlig ikke have særlig stor indvirkning på den fremtidige afskrivning, og det betyder, at bilen holder prisen bedre. Det er også en god idé at købe en brugt bil hos en forhandler, da man her kan vide sig sikker på, at bilen er gennemgået for fejl og mangler inden salg. Aunsbjerg er en professionel brugtvognsforhandler med tilhørende værksted, som kan rådgive dig om din næste brugte bil.