DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vinteren er lige om hjørnet, og med vinteren kommer naturligvis også koldere temperaturer og ikke mindst glatte veje. Det er med andre ord i den grad ved at være tid til at få skiftet til vinterdæk. Så snart temperaturerne bare nærmer sig frysepunktet er det en god ide at få vinterdækkene, faktisk bliver vejgrebet allerede dårligere når temperaturene kommer under 10 grader.

Der er mange der kommer for sent ud, når det kommer til at skifte til vinterdæk, og det er hvert år skyld i flere hundrede ulykker fordi nattefrosten eller sen kan komme meget pludselig, og så er der ikke tid til at få skiftet, inden frosten og sneen ligger der.

Gør-det-selv vintertjek

Der er mange, der har deres dæk liggende hos en forhandler eller et værksted, der så skifter dem mod et gebyr, og det er der naturligvis ikke nødvendigvis nogen grund til at lave om på, hvis du har sådan en aftale. Hvis du ikke har, så er det dog lettere at skifte dæk, end du måske lige går og tror. Rent faktisk er det også en god øvelse, da du dermed bliver ferm til et skifte dæk, og du derfor ikke går i panik, hvis du endda punkterer.

Udover at skifte vinterdækkene er det en god ide at give din bil et lille vintertjek. Det er godt for din bils sundhed at få den tjekket. Det optimale er naturligvis, at den får et professionelt tjek på et værksted eller kommer til service, men den slags er ikke uden omkostninger. Der er mange ting, et værksted kan gøre, som du ikke kan, medmindre du er mekaniker selvfølgelig.

Der er dog nogle ting du sagtens selv kan gøre, for at holde din bil i lidt bedre form. Udover at få skiftet vinterdækkene, kan det eksempelvis være at tjekke motorolie, sprinklervæske, dæktryk osv. Om vinteren når det er koldt bruger bilen typisk mere olie og smørrelse, og det er derfor en god ide at have det liggende i bilen (motorolie mm kan købes her). Det er desuden essentielt at du sørger for at have frostfri sprinklervæske på, især hvis bilen holder udenfor.