DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Skal du til at købe ny bil? For mange gør det sig gældende, at de er på udkig efter ny bil. Dog kan købet af bilen fortrydes idet, det ikke var den rette. Du bliver derfor her klogere på, hvordan du vælger den rigtige bil fra begyndelsen.

Brugt, ny eller leasingbil

En af de helt store overvejelser angående ny bil er, skal den være brugt eller ny? Ofte kan du spare penge ved at købe en brugt bil, som fremstår som ny. Når du køber en ny bil, taber den hurtigt værdi, og chancen for, du ikke taber penge på den, er stor. Ved køb af en brugt bil, får du mere for dine penge. Dog kan du risikere pludselig, at bilen skal til service eller have en større reparation pga. alderen.

Der findes flere valgmuligheder angående bil, end blot at vælge mellem en ny eller en brugt bil. Leasing er et godt alternativ, hvilket kan være en mulighed for dig, som gerne vil kende til de faste udgifter for bilen om måneden. Hvis du vælger at lease en bil, underskriver du en kontrakt for en periode, hvor du har bilen. I denne tidsperiode kender du til alle udgifter, dog bindes du ved kun at må køre et maksimal antal kilometer. Prøv bl.a. BMW leasing.

Brandstof

Når du skal vælge en bil, skal du forholde dig til brandstof. Vil du have en benzin- eller dieselbil? Valget mellem disse, skal du træffe på baggrund af, hvor mange kilometer om dagen, du kører. Benzinbilen er et godt valg, hvis du kører korte ture, hvorimod dieselbilen er god, hvis du kører længere strækninger hver dag. Udover disse to valgmuligheder, kan du vælge mellem en el- eller hybridbil. Der findes mange forskellige af disse biler på markedet i dag, og du kan finde elbiler, som kan køre langt på en opladning. Samtidig giver hybridbilen mulighed for at kunne kombinere det mere miljøvenlige med benzin eller diesel.