DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

I denne artikel kommer vi ind på de 7 typer af bilplejeprodukter du burde have i arsenalet derhjemme. Vi kommer ikke med navne på produkterne, men giver dig i stedet frit valg mellem det store udvalg af produkter der kan findes hos: https://bilpleje-produkter.dk/

Der er både noget til indvendigt og udvendigt, og både produkter til rengøring og vedligeholdelse.

Fælgrens

Fælgene er typisk det, der bliver mest beskidt på bilen. Det er derfor her at der er behov for en ekstra kraftig rengøring, og hvis du bruger en fælgrens kommer skidtet lettere af end med autoshampoo, så du minimerer risikoen for at ridse dine dyre fælge. Er de meget beskidte bør du også have dig en fælgbørste.

Autoshampoo

Autoshampoo er vigtigt for at sikre en god bilvask. Sørg for enten at få en polymerbaseret autoshampoo eller (hvis du har mulighed for forvask med skumlanse) at du får en pH neutral autoshampoo med godt med glidemiddel og en god rengøringsevne. Brug gerne 2 vaskespande – en med autoshampoo og en med rent vand.

Vaskehånd

Vaskehånden er den du kommer til at berøre lakken med. Denne skal være af en god kvalitet, enten mikrofiber eller uld. Sammen med en god autooshampoo vil du minimere risikoen for at ridse din bil når du vasker den og samtidig sikre at du får vasket den alle de rigtige steder.

Tørrehåndklæde

Efter vask af bilen skal den tørres for at undgå at der kommer kalkpletter på bilen. I gamle dage bruge man et vaskeskind, men risikoen for ridser er for stor, hvorfor du skal anskaffe dig et tørrehåndklæde med en høj GSM, der kan tørre hele bilen. Skulle der være en anelse snavs tilbage, vil fibrene i håndklædet opsamle det i stedet for at tvære det ned i lakken.

Lakforsegling

Efter du har tørret bilen kan du lakforsegle den (nogle lakforsegling kan også ske inden tørring). Brug én i god kvalitet, som giver dig en god beskyttelse mellem dine vaske. Det minimerer risikoen for rust og gør bilen nemmere at vaske næste gang. Har du i forvejen en keramisk lakforsegling er dette trin ikke nødvendigt.

Glasrens

Glasrens kan bruges både indvendig og udvendigt. Det er vigtigt for et godt udsyn og kan ikke gøres ofte nok. Sørg for at have rigeligt med glasklude, som oftest er det afgørende i forhold til om det hele bliver “leverpostej” eller om det ender med et godt resultat.

Interiørrens

Sidst men ikke mindst skal du have et godt produkt til rengøring af interiør. Nogle produkter kan bruges på både stof, læder og skærme, mens andre har mere specifikke funktioner. Sørg for at få et produkt, der passer til dit temperament. Rengør kabinen efter behov.

God bilpleje lyst!