DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Her er en beskrivelse en af de vigtigste funktioner, som en PTO-aksel til en traktor har.

En PTO-aksel er et kraftudtag, der består af en aksel, der stikker ud af traktoren. PTO står for ”Power Take Off”. Det er en form for gear, der giver kraft til de redskaber, du sætter fast på din traktor. Disse redskaber kan være en brakpudser, slagleklipper eller rotorklipper, som du gerne vil trække og bruge i forlængelse af din traktor.

Hvilken længde skal du vælge?

PTO-aksler fås i forskellige længder. Den længde, du vælger, afhænger af, hvilken traktor og hvilke redskaber du har. Hvis du sætter redskabet på traktoren og får redskabet ud i den position, hvor PTO-akslen er kortest, så skal du stadig kunne tage PTO-akslen af. På denne måde undgår du, at akslen går i spænd, når du bruger den.

Mere end én PTO-aksel

Det anbefales, at du tilpasser en PTO-aksel til hvert redskab, du ønsker at bruge i forbindelse med din traktor. Der kan nemlig være forskel på, hvilken længde akslen skal have ved de forskellige redskaber, og det kan være farligt at bruge en aksel, der ikke passer præcist. Så selvom det kan være træls, at du nu skal ud og købe flere forskellige PTO-aksler, er det kun for din egen sikkerheds skyld.

Regler vedrørende PTO-aksler

I Danmark skal PTO-aksler være afskærmede, da de ellers kan være farlige og give anledning til alvorlige skader. Derfor skal du altid være forsigtig, når du er tæt på en PTO-aksel, især hvis den sidder i forlængelse af din traktor.

Hvor kan du købe en PTO-aksel?

Der findes mange forhandlere af PTO-aksler, og en af dem er DK-TEC, hvor du kan finde alt i udstyr og redskaber til din traktor, landbrug, skovbrug og haveanlæg. Du kan se deres udvalg af PTO-aksler her, hvor det også er muligt at købe dem.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/b-biler.dk/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353