DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ligesom vi mennesker har brug for et tag over hovedet for at kunne overleve, så har vores biler også brug for et hjem. I hvert fald hvis de skal have et godt langt liv, hvor de har det godt. Det er de færreste biler, der har godt af at stå ude i alt slags vind og vejr og du kan være helt sikker på, at den vil have bedre af at stå overdækket på den ene eller anden måde.

Hvis du bor i byen i en lejlighed, er det meget tænkeligt, at du ikke har mulighederne for at beskytte den så godt som muligt, men hvis du bor et sted, hvor der er plads, bør du bestemt overveje at sikre hus over hovedet på din bil. Det er naturligvis forbundet med en udgift, hvis du ikke har det i forvejen, men den udgift kan hurtigt være tjent hjem i forhold til den værdiforingelse, der måtte være på bilen.

Garage eller carport?

Det helt store spørgsmål der ofte melder sig i forbindelse med dette, er om man skal investere i en carport, eller der skal en garage til. Den billigste løsning er naturligvis en carport, der ikke kræver så meget at bygge som en carport. Det kræver dybest set kun to vægge og et tag, men beskytter stadig bilen meget.

Der er dog ikke den samme beskyttelse i en carport, som der er i en garage, hvor den er beskyttet af fire vægge og en garageport.

Billedet stammer fra Nassau.dk, der sælger garageporte 

Typisk kræver en garage (som den på billedet), dog også at man indhenter en tilladelse fra kommunen og der er flere krav forbundet med opførelsen af en sådan, end der er i forbindelse med en carport.

Vælger du garageløsningen er det desuden vigtigt at du sørger for at garagen er godt ventileret, da en indelukket garage rent faktisk kan få din bil til at ruste mindst lige spå hurtigt, som hvis den stod uden for.