DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Et bilkamera eller et såkaldt dashcam er måske ikke det første, man tænker på, når man have ny bil. Der er man nok mere opmærksom på ting som model, farve og hvor langt den kan køre på literen. Men det er faktisk rigtig ærgerligt, for et bilkamera har nemlig en masse fordele. De kan både være gode i sager om trafikuheld og fungere underholdning, når man kommer hjem fra bilferien. De behøver heller ikke at koste mange penge, det kommer helt an på modellen man vælger. Derfor er det en rigtig god idé at investere i et bilkamera – for din egen og familiens skyld.

 

Sikkerhed med dahcams – bilkameraer i forsikringssager

Den primære funktion ved bilkameraer er, at de giver dokumentation i sager om hærværk og uheld. Man kan jo forestille sig en situation med en beskadiget bil, hvor modparten ikke vil tage ansvar. Her kan dahscams bruges til at give en medhold i sagen. I forbindelse med trafikuheld er det generelt en god idé at have dokumentation på, hvad der rent faktisk skete. Den slags situationer er ofte hektiske, og det kan være svært at danne sig et overblik. Med et dashcam kommer du tættere på sandheden.

 

Underholdning med dashcams

Bilkameraer behøver dog ikke altid have en sikkerhedsmæssig funktion, man kan også sagtens investere i et dashcam for sin egen underholdnings skyld. Særligt i forbindelse med ferier eller ekstraordinære køreture, kan de være interessante. De kan jo filme en masse, mens man selv sidder koncentreret bag rattet. På den måde har man en masse videomateriale, når man kommer hjem igen, som kan vække gode minder om dejlige køreture. Faktisk kan man også købe dahscams med en gps-funktion i dag, så det er muligt at bestemme videoerne til en bestemt geografisk lokation. Med et bilkamera er man sikker på at få det hele med.