DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Dette er et sponsoreret indlæg

Der er i dag mange, der tilbyder at leje biler ud. Det foregår både på nettet og i forskellige apps. Men inden du vælger at leje en bil hos en, så er der en række forbehold, det er vigtigt at tage.

Disse biler må du ikke låne!

Du må ikke låne din bil ud, hvis den er leaset eller finansieret. Det er bare ikke alle, der er opmærksomme på det, og hvis du kommer til at leje hos en, hvor bilen enten er finansieret eller leaset, kan det betyde for udlejer, at hans eller hendes kontrakt bliver opsagt.

Det er selvfølgelig ikke dit problem, men omvendt kan man overveje, om der er andre ting, udlejer ikke har styr på, når han eller hun ikke engang har styr på det første.

Men, det er faktisk ikke så sort/hvis en situation alligevel. Der er nemlig nogle, der har en særlig aftale med leasingselskabet, som betyder, at de gerne må udleje biler. Så hvis du skal låne bil fra en privat, så husk at spørg efter deres aftale med leasingselskabet.

Et par ekstra råd med på vejen

Udover at sikre sig at udlejer overhovedet må udleje bilen, er det desuden fornuftigt at undersøge, om bilen har kaskoforsikring og vejhjælp og hvad selvrisikoen er.

Du bør altid gennemgå kontrakten grundigt, inden du skriver under. Og så er det fornuftigt at få afklaret, om der er fri kilometer eller ej, og bilen skal afleveres tilbage med fuld eller tom tank.

Derudover skal man selvfølgelig altid følge sin sunde fornuft og finde en biludlejning, man kan stole på. Hvis du fx skal leje en bil i Vejle, så lad vær med bare at tage det første, du finder. Undersøg dine muligheder og se, hvem du føler dig bedst tilpas med. Når man skal leje en bil, er det godt at have styr på de helt basale forbehold, der bør tages, men denne kan sagtens understøttes af ens intuition.
Hvis der er noget af ovenstående, de ikke kan svare på, bør du nok finde en anden udlejer.