DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Går du nogle gange forbi vinduerne ved en bilforhandler og drømmer om lige netop den bil, der står på den anden side af ruden? Måske du lige nu har en ældre bil, der egentlig opfylder det, du har brug for, men som ikke længere økonomisk kan svare sig at beholde. Det kan skyldes værkstedsregninger eller dårlig brændstoføkonomi – nogle gange er det bare det værd at investere i en ny bil.

Til gengæld er biler også noget af det, der taber mest værdi. Du kan læse mere om finansiering af din bil her, hvor du bliver præsenteret for forskellige typer af billån. I udgangspunktet bør du sørge for selv at finansiere mest muligt og kun lade lånet være sidste udvej. Sørg for aldrig at låne mere, end du er i stand til at betale. Hvis du vurderer, det bliver for presset rent økonomisk, kan du med fordel i stedet kigge på brugte biler.

Hvad er dine behov?

Der er stor forskel på, hvilken type af bil, der giver mening at investere i, alt efter hvad dine behov er. Dieselbiler har længe været anbefalingen til dem, der kører mange kilometer på de danske veje hver eneste dag og måske ligger og pendler, mens benzinbiler fungerer rigtig godt i bykørsel. Og så er elbilerne naturligvis begyndt at fylde mere og mere på markedet.

Du er nødt til at kortlægge dine egne behov, når du skal kigge efter ny bil. Skal der være plads til at pakke til både ferier og familieforøgelser, eller er fokus i stedet på, at du bare skal kunne komme fra A til B med dig selv og ingen andre? Så er der måske også færre krav til størrelsen på bilen, hvis det er tilfældet. Man kan sagtens have præferencer for blandt andet bilens farve, men hav med fordel lidt åbne arme, når det kommer til udseendet.