DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

For mange bilkøbere er elbilen stadig ny, og tankerne falder typisk på batteri og opladningsmuligheder. Men der er mange fordele ved en elbil, og vi mener bestemt, at det er værd at overveje om din næste bil skal være en elbil.

Her er tre fakta, der er værd at tage med i overvejelserne, inden du bliver elbils-ejer.

En elbil er miljøvenlig, støjsvag og født til bykørsel

En elbil er det mest CO2-venlige valg, konkluderer forskning. Elbilen forurener luften meget lidt, er støjsvag og født med automatgear, hvilket gør den meget velegnet til bykørsel. De fleste danskere kan klare deres kørselsbehov med en elbil, uanset hvor de bor. Rækkevidden for mange elbiler er nemlig forbedret de seneste år.

Opladning af elbil

De fleste overvejelser i forhold til at vælge en elbil går naturligvis på opladningen. Hvor ofte skal bilen lades op og er det besværligt og tidskrævende? Svaret på det spørgsmål afhænger bl.a. af bilens effektivitet, batteriets størrelse, din kørsel og årstiden. De fleste oplader bilen hjemme natten over, hvilket bestemt kan anbefales for at spare tid og penge. Du kan købe en ladestander til elbil, som du kan bruge hjemme uden abonnement. Ladeboksen installeres og kobles på din almindelige el-aftale for husstanden. Denne løsning giver dig den fulde frihed til at lade op, når det passer dig.

Rækkevidde på en opladning

Tidligere var rækkevidden en stor udfordring for elbilerne, men et udbygget netværk af ladestationer og mulighed for hurtigladning har gjort op med denne udfordring. Desuden er rækkevidden på de nyeste elbiler forbedret. Men du bør regne på dit kørselsforbrug, inden du vælger hvilken elbil – eller hybridbil – der skal være din. Hvis din bil kan stå til opladning natten over, som det er for de fleste, kan du nemt nå en fuld opladning til næste dag. Et endnu større plus er, at mange virksomheder er begyndt at sætte ladestandere op til deres ansatte. Det gør det endnu lettere at vælge elbilen til for os danskere.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/b-biler.dk/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353