DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Du kan hurtigt komme til at købe katten i sækken, når du køber en brugt bil, hvis ikke du har gjort din research ordentligt. Derfor får du her 6 gode råd til, hvad du bør kigge efter, når du køber en brugt bil.

Er der restgæld i den brugte bil?

Tjek om der er restgæld i bilen, inden du involverer dig i købet. Slå eventuelt bilen på på Tinglysningens hjemmeside, der dog kræver, at du kender stelnummeret på bilen. Du kan også anvende en app som AutoUncle.

Virker kilometertallet sandsynligt?

Du kan ikke altid stole på kilometertallet på den brugte bil, du tilset. Nogle gange stemmer det nemlig ikke overens med virkeligheden. Derfor bør du selv vurdere, hvorvidt det er troværdigt, eller om der er indikationer på, at der er manipuleret med kilometertallet.

Virker bilens alder troværdig?

Det er muligt at finde ud af, om bilens alder er troværdig, hvis du slår bilens nummerplads op. Det kan du gøre via din mobil, tablet eller computer. Det eneste, du skal gøre, er at tilgå browseren. Herefter navigerer du ind på Trafikstyrelsens hjemmeside, hvor du kan slå bilens nummerplade op og derved få at vide, hvornår den blev indregistreret første gang.

Vi anbefaler, at du bruger Call Me hvis du vil have billig mobiltelefoni. Så bliver det billigere at tjekke sådanne informationer.

Hvornår er bilen sidst synet?

AutoUncle er en app, du kan bruge, hvis du vil tjekke, hvornår din bil sidst er blevet synes samt se dens synsrapporter. Det kan du anvende, hvis vil være sikker på, at ham, du skal købe bilen af, taler sandt.

Et sidste godt råd, du kan bruge, er, at du skal gå ind på Forbrug.dk, hvor du kan læse mere om, hvilke rettigheder du har som forbruger.