DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

100 danskere får hjertestop hver eneste dag, og hvis man handler rigtigt og tidligt, kan de fleste overleve. Desværre er der alt for sjældent folk i nærheden, som kan førstehjælp. Det betyder, at der hver eneste dag dør folk, der kunne have overlevet.

De fleste lærer i dag kun førstehjælp i forbindelse med kørekort, men det er langt fra nok. De vigtige huskeregler og teknikker er ofte glemt efter et par måneder eller år, og så er kurset stort set ubrugeligt.

Du kan gøre et liv til forskel

Du bør sørge for at opfriske dit førstehjælpsbevis ofte – gerne en gang om året. Og hvis du slet ikke har et bevis endnu, er det på høje tid. Det grundlæggende førstehjælpskursus tager kun få timer, og hvis nogen falder om i nærheden af dig, kan du være afgørende for, om de kommer hjem i live eller i en kiste.

Hjertestop kan ske for alle mennesker og på alle tidspunkter. Det er ikke kun noget der sker for gamle mennesker på plejehjem, hvor der altid er sygeplejersker i nærheden. Det kan være dine forældre, manden ved siden af dig i bussen – eller dig selv. Uanset din alder, kan din krop sige stop.

Førstehjælp er ikke særligt svært, men der er nogle grundlæggende regler og teknikker, man skal kende. De sikrer, at du faktisk hjælper den nødstedte, og at du gør det på den bedst mulige måde.

Førstehjælp i trafikken

Når du færdes i trafikken, er førstehjælp ekstra vigtigt. Der sker mange uheld, og det er vigtigt, at du kan stoppe en farlig situation. Småuheld kan hurtigt udvikle sig til voldsomme skader eller mén, hvis der ikke bliver handlet rigtigt fra starten. For eksempel bør du kunne stoppe en blødning eller vurdere, om en væltet cyklist kan have fået en hovedskade. Ofte er det nemlig ikke en selv, men andre, der kan vurdere situationen bedst og redde liv.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/b-biler.dk/public_html/wp-content/themes/Newsmag/includes/wp_booster/td_block.php on line 353