DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er mange steder, hvor det er dejligt at høre musik, men det findes ikke mange steder, der er helt så perfekt som i bilen. Du sidder i en perfekt position til at modtage lydbølger, og kan blot læne dig lidt tilbage og nyde lyden, samtidig med at du naturligvis har fuld fokus på trafikken. Du bør naturligvis aldrig høre så høj musik, at du ikke kan høre hvad der foregår i trafikken omkring dig.

I nye biler bliver der generelt kælet rigtig meget for lyden, men tidligere var det primært kun i luksusklassen, at man virkelig kunne finde de helt store lydoplevelser fra B&O, Bose og andre producenter. Nu får man meget bedre lyd, selv i de mindre biler, men hvis man virkelig vil have god lyd, er man stadig nødt til at tilkøbe det.

Ekstraudstyret koster.

Mange bilmærker har det som ekstraudstyr, at man kan tilkøbe specielle audiopakker, hvor man får et bedre anlæg og ikke mindst bedre højtalere. Dette kan ofte være en god investering, hvis man gerne vil have god lyd. Det er dog meget sjældent, at det rent faktisk er en specielt god økonomisk investering, da man ofte betaler en langt højere pris, end det man rent faktisk får for pengene.

Det er især tilfældet ved køb af små biler. Her er priserne nemlig blevet så lave, at der hvor de kan tjene penge, er på ekstraudstyret, hvilket kan være alt fra læderindtræk til sportssæder, gps og altså anlæg. Det betyder også, at priserne på disse tit er i den høje ende. Det er med andre ord muligt at spare mange penge, ved selv at opdatere den medfølgende anlæg lidt. Det ikke unormalt at skulle give både 4 og 5000 for bedre lyd, selvom bilen måske kun koster omkring 100.000, som du kan se her hos Bekent der sælger højtalere til hus såvel som biler, så kan man altså få ret meget for pengene, hvis man selv vil gøre lidt.

Har du først prøvet at have rigtig god lyd i din bil, så vil du aldrig undvære det igen, da det virkelig er en kæmpe fornøjelse, hvor man finder ud af hvordan musik rent faktisk skal høres.