DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du er glad for din bil, så har du sikkert helt styr på, hvad der skal til, for at holde den i god stand. Alligevel kan det godt være presset at finde tid til at gøre alt det, der kræves i en travl hverdag, der også er fyldt med alle mulige andre forpligtelser. Derfor kan du gøre din bil en tjeneste ved at sørge for, at den kommer til regelmæssige eftersyn, hvor der bliver sørget for alle de ting, som ellers kan være svære at nå. I det lange løb er det sandsynligvis en god investering, da du kan tage slid og eventuelle skader i opløbet.

Find et værksted du har tillid til

Det er naturligvis nødvendigt, at du finder et værksted, som du har masser af tillid til. De skal trods alt sørge godt for din bil, og derfor er det vigtigt, at du får en lavet dig en god aftale. Det er eksempelvis en god idé, at du finder dig et serviceeftersyn hvor du bibeholder fabriksgarantien. På den måde kan du stadig gå til forhandleren, hvis der skulle opstå problemer, for det fungerer ikke uden en garanti.

Hvor ofte skal bilen til eftersyn?

Man kan ikke give noget enkelt og eviggyldigt svar på, hvor ofte en bil skal til eftersyn. Intervallerne mellem serviceeftersynet afhænger nemlig både af, hvilken model du har, bilens alder, samt hvor meget du bruger den. Hvis du kører mange kilometer til og fra arbejde i din bil hver dag, så er det klart, at den skal tjekkes oftere, end hvis du primært har den til sommerhusbrug og lignende. Som regel er det dog en god idé at få bilen til eftersyn en gang om året eller eventuelt hvert andet. Men du kender din bil bedst, så du kan også selv vurdere, hvornår den trænger.