DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Bilen er en helt essentiel del af mange danskeres liv. Om det bare er for at komme rundt og besøge familie og venner, eller om du er afhængig af bilen for at komme på arbejde og tjene pengene til at få hverdagen til at køre rundt – bilen skal helst være i god stand, og det kan hurtigt blive et problem, hvis bilen går i stykker, og du ikke længere kan transportere dig selv rundt omkring. Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis din bil er gået i stykker.

Find ud af, hvordan det hænger sammen med forsikringen

Udover at en ødelagt bil kan være et enormt bump på vejen i at få hverdagen til at fungere, kan det også være en økonomisk belastning af de helt store. Derfor gælder det om at finde ud af, om du på nogen måde er dækket af forsikringen. Her er det vigtigt, at du ved præcis, hvad der er sket med bilen. Det allerbedste er, hvis du på den ene eller den anden måde har et bevis på dette – eventuelt hvis du har et dashcam i din bil. Du kan ofte læse på din forsikrings hjemmeside, hvad de dækker på forskellige områder, så der kan du gå ind og læse, om din bilskade er dækket af forsikringen.

Kan du selv fikse det, eller skal det være professionelt?

Nogle skader på bilen er ikke så voldsomme, og kan måske fikses af dig selv eller en ven med det rigtige værktøj. Andre gange strækker skaden sig så vidt, at bilen bliver nødt til at blive repareret ved en autoriseret mekaniker, både for at forsikringen dækker reparationen, og for at du er sikker på, at det der bliver lavet på bilen, er af god nok standard.