DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er at kunne tage kørekort som 17 – 18-årig er for mange unge et stort øjeblik i deres liv. Kørekortet symboliserer på en måde, at man ikke længere er et barn, men man er en voksen. Selvom man måske stadig bor hjemme hos mor og far, er man nu uafhængig af forældrenes mulighed til at køre og hente. Men det er dog ikke alle unge som vælger at tage kørekortet når de kan.

Unge i byen venter med kørekort

Der er især unge som allerede bor i de større byer i Danmark som har tendens til at vente med kørekortet. Unge som fx kan tage kørekort i Aarhus venter med kortet, da de i forvejen ikke har langt til deres interesser. Unge i storbyen har skole, fritidsinteresser og venner samlet indenfor en kort afstand, hvilket får kørekortet til at se ud som en unødvendig investering.

Unge på landet får kørekort tidligt

Imens de unge i byerne venter med bilkørekortet, er de unge på landet hurtigere ude. Modsat byboerne er de unge på landet vant til at skulle langt efter deres interesser og forpligtelser. Derfor forstår unge fra landet bedre, de fordele der er ved at kunne køre selv.

Hvorfor man skal tage kørekortet imens man er ung

Man får aldrig mere tid til at tage bilkørekort end, når man er imellem 17 og 20 år. Når man er i gang med en videregående uddannelse går alt ens tid til undervisning og opgaver, hvilket ikke efterlader meget tid til køretimer. Det samme gælder, når man er nået arbejdsmarkedet. Man lærer desuden bedre, når man er ung.

Førstehjælpskursus

Det vigtigste i trafikken er selvfølgelig, at folk kan køre ordentligt bil. At folk kan køre ordentligt, sikrer at der ikke opstår så mange ulykker i trafikken. Men selvom langt de fleste er gode bilister, sker der stadig ulykker i trafikken. Da der stadig sker ulykker en gang i mellem, er det en vigtig del af kørekortet, at man kan yde førstehjælp. Derfor skal alle folk som tager kørekort igennem et 8 timer langt førstehjælpskursus. Det skal man igennem, uanset hvilket kørekort du tager.