DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du er en af dem, der inden for de næste uger pakker bilen og kører sydpå, så har du sandsynligvis også lige tjekket op på om din GPS nu virker, så du slipper for at skulle finde de store fold-ud kort frem på vej ned gennem Europa.

For mange er det mest nærliggende dog ikke at bruge en GPS, men derimod blot at tænde for google maps på din smartphone, og lade navigationen lede dig på vej. Alt efter hvor ny din GPS er, er der alligevel en god sandsynlighed for at Google Maps er bedre, da de konstant opdaterer med vejarbejde, køer og lignende.

Tidligere har man skulle lave en masse småfinter med at downloade kortet for at undgå enorme regninger på grund af roaming, hvis man da ikke lige har haft et abonnement, hvor roaming har været inkluderet.

Nye regler gør det lettere for dig

I midten af juni trådte der så en ny EU lov i kræft, og denne betyder, at du ikke længere skal bekymre dig om astronomiske ekstra teleregninger, da roaming i EU nu koster det samme uanset hvor i Europa du befinder dig, hvor man tidligere har kunne betale både 10, 20 og 30 grader pr. mb data.

Det gør det ikke blot lettere at have GPS med i bilen i form af Google Maps, det gør det også lettere at finde rundt, når man så er på destinationen, da men hele tiden har en GPS i lommen.

Desuden skal du ikke tjekke Facebook, Instagram eller din yndlingshjemmeside med frygt for at blive ruineret. Der er dog alligevel nogle regler i forbindelse med det. Der er altså ikke tale om fuldkommen ubegrænset brug, da der er en såkaldt fair-use regel. Du skal nok ikke streame serier i en uge og forvente der ikke kommer en ekstra regning.