DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er nok en del af os, der har prøvet det, eller i hvert fald går lidt med skrækken. Glemmer man sit kørekort giver det nemlig en bøde på 1000 kroner. Altså 1000 kroner for egentlig IKKE at begå en forseelse i trafikken. Nogen mener denne bøde, er alt for høj, da det i sagens natur ikke er svært for politiet at tjekke om man har et gyldigt kørekort. De

Det skal med det samme siges, at det da heller ikke er hver gang,  at det resulterer i en bøde, hvilket lidt afhænger af betjentens humør. Det er naturligvis heller ikke noget, der giver et klip. Ikke desto mindre kan de fleste nok godt bruge 1000 kroner på en bedre måde.

Slut med fysisk kørekort

Nu er der godt nyt til dig, der måske er lidt glemsom, og godt kan bruge 1000 kroner bedre end på bøder. Finansninisterieret har nemlig for nylig annonceret, at kørekortet vil kunne tilgås i en app, ligesom det for nylig blev tilfældet med NemID.

Det er dermed også det første gyldige ID bevis, som bliver gjort digitalt. Innovationsminister Sophie Løhde udtalte i pressemeddelelsen blandt andet “I dag har de fleste en smartphone, og den er blevet en fast del af mange danskeres hverdag. Mobilen har nærmest erstattet pungen, og derfor giver det god mening at få kørekortet på mobilen, så det altid er lige ved hånden”

Selvom der findes mange app udvikler firmaer, så er det ikke noget der kommer til at gå stærkt. App’en forventes nemlig først at være klar i slutningen af 2020. Dette kan måske godt undre en lille smule, da man skulle tro, at der var tale om en relativ simpel app. Det vides heller ikke, hvad den kommer til at koste skatteborgerne. Ikke desto mindre er vi nok mange der glæder os til ikke at skulle huske på det mere.