DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er nogen der er rigtig gode til at spare penge sammen, og helst vil betale ting kontant og ikke låne penge til noget. Det er dog de færreste, der har en bankkonto penge til at købe en ny bil, og med de lave renter der generelt er for tiden, er det også sjældent at det rent faktisk vil være nogen voldsomt god ide at betale kontant.

Det er dog bestemt ikke helt ligegyldigt, hvor du vælger at få din bil finansieret. Der er eksempelvis mange bilproducenter, der i deres stort anlagte TV reklamer annoncerer for, at du kan købe den bil til 999 kroner om måneden, for kun 3495 om måneden kan den blive din og lignende, alt efter hvilket mærke der skal sidde på kølergitteret naturligvis.

Hvad koster et billån?

Der findes mange forskellige former for billån, og der findes mange forskellige priser på at låne pengene. Der er flere pengeinstituttter der har deciderede billån, og har specialiseret sig i dette. Ligesom der også er mange bilforhandlere, der har specielle aftaler med banker, hvor det er muligt gennem forhandleren at få finansieret købet.

Hvor meget billånet ender med at koste, afhænger typisk af hvor meget du har råd til at lægge i udbetaling og ikke mindst hvor lang tid du vælger at betale beløbet tilbage over, har du eksempelvis mulighed for at betale tilbage over 36 eller 48 måneder, er det langt billigere end, hvis du skal betale over 10 år.

Ofte ligger renten på mellem 2,5 og 8%, hvilket naturligvis spiller en stor rolle, hvis der er  tale om en bil, der ligger i den dyre ende.

Vælg friværdi hvis du har mulighed for det

Hvis du har et hus, eller en lejlighed, hvor der er friværdi, kan det være en rigtig god ide at låne i denne friværdi betale bilen med disse. Renten på realkredit er historisk lav, hvilket også betyder, at det er ekstrem billigt for ikke at sige næsten gratis at låne penge i boligen, og det er klart den billigste måde at låne til en bil på.