DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Sommeren er efterhånden så småt ved at have ramt Danmark, og i den forgangne weekend fik vi en forsmag på, hvad der forhåbenligt er i vente i de kommende tre måneders tid. Det var nemlig en weekend med høje temperaturer og masser af dejlig sol.

Det betyder også, at det er ved at være højsæson for glohede biler, der nemt kan blive op mod 90 grader, hvis de står parkeret i solen i længere tid, hvilket ofte er tilfældet, hvis man besøger storcentre eller lignende. Det betyder, at luften nærmest koger inde i bilen. Ubehageligt for nogen – livsfarligt for andre.

Det betyder desværre også, at det er ved at være højsæson for hunde der omkommer i varmen, fordi ejer ikke lige har tænkt over, hvor varm en bil bliver og derfor kommer til at efterlade dem for længe i ovnen på fire hjul. Det er ikke bare synd for hunden, det kan være direkte ulovligt, da det er overtrædelse af dyreværnsloven, hvis hunden lider overlast eller ligefrem dør.

Hvad må du gøre?

Ser du så en hund der er spærret inde i en bil, er der et par ting du skal og kan gøre. For det første bør du altid vente et par minutter og se om ejeren skulle dukke op. Det kan jo faktisk være at han eller hun kun er væk et par minutter.

Er ingen dukket op og kan du se hunden lider overlast, skal du ringe 114 eller 112, hvis du mener hunden er i livsfare, og så kommer myndighederne og tager over.

I folkemunde hedder det sig, at man må smadre en rude så hunden kan komme ud eller få luft. Dette er dog en sandhed med modifikationer, du må nemlig KUN gøre dette såfremt hunden er i overhængende fare for at dø, ellers vil dette udløse en bødestraf.

Du kan også prøve at ringe til en låsesmed der tilbyder biloplukning, og høre hvor hurtigt de kan være der. Er du i storbyen, kan de ofte nå lige så hurtigt eller hurtigere frem end politiet hvilket sparer ejeren af bilen for at skulle have skiftet rude.