DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er en del, der vælger at holde ferie i Danmark i år grundet COVID-19. Det kan være, at du og dine er venner er nogle af dem, der har benyttet sig af en billig biludlejning og nu glæder sig til at fræse rundt på Danmarks veje og få lidt hjemkultur?

Hvis det er tilfældet, så er det helt essentielt, at I læser denne artikel først. Den fortæller jer nemlig om bilturens uskrevne regler!

Førersædet: Magtpositionen

 

Når man sidder i førersædet, er man naturligvis bundet til bilen på en anden måde, end de andre i bilen er. Men frygt ej, for førerpositionen kommer også med sine egne fordele! For det første må bilføreren altid bestemme fart (inden for rimelighedens grænser), rute, og så må han eller hun desuden altid kommandere med de andre, fx ved at sige “stik mig en müslibar” eller “Skru ned for musikken”. Man har både mere ansvar og magt, når man sidder i førersædet.

 

Sideførersædet: DJ og rutevejleder

Der er faktisk rigtig mange fordele at hente på sideførersædet. Det er måske også derfor, det er denne plads, der kaldes shotgun efter. For det første så er der betydeligt mere benplads foran, end der er bagi. Det kan derfor være mest hensigtsmæssigt, hvis den højeste i flokken skal sætte sig på sideførersædet (men det triumferer ikke rigtig shotgun-reglen i vores bog). Derudover er det sideførermanden, der er ansvarlig for musikken i bilen! Det er faktisk måske den vigtigste magt af alle?

Der er dog også en ulempe – eller i hvert fald en opgave – du skal overveje, inden du kalder shotgun. Hvis man sidder ved siden af føreren af bilen, så må man også hjælpe med navigeringen. Det kræver også sit!

 

Bagsædet: snackattack

 

Bagsædet er for dem, der ikke har lyst til at tage det store ansvar. På bagsædet er ens vigtigste opgave at forsyne hele bilen med snacks. Det er bestemt ikke en ligegyldig opgave, den er bare ikke så krævende. Derudover skal man naturligvis passe på ikke at åbne vinduerne eller at sætte knæerne i ryggen på de foransiddende.