DEL

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

At købe en bil er ofte være en stor beslutning, og selvom man måske har prøvet det før, kan det være svært at vide, hvor man skal starte, og hvad man skal huske, når man endelig er kommet i gang med at lede.

 For hvordan sikrer du dig at dit næste bilkøb både lever op til jeres forventninger og behov – og samtidig er inden for jeres budget?  Her er nogle ting, som du kan overveje, inden du foretager dit næste bilkøb.

Hvad er jeres behov?

Når I skal finde jeres næste bil er det første skridt, at overveje hvad jeres reelle behov er. Hvad skal bilen bruges til? Skal den bruges til daglig transport frem og tilbage fra arbejde, eller har I måske brug for en stor bil hvor I nemt kan fragte ting og sager? Hvor langt vil I typisk køre i bilen? Det er alt sammen spørgsmål, der kan hjælpe jer med at finde ud af, hvilken type bil der er den rigtige for jer.

Skal jeg købe brugt eller nyt?

Når I endelig har fundet ud af, hvilken type bil I gerne vil have – kommer den næste udfordring. Nemlig det store skridt: køb bil. Men hvor finder du den bedste til jer? En ny bil har den fordel, at den normalt har mindre slid og er mindre tilbøjelig til at kræve reparationer. Men det kan samtidig også være dyrere at købe en ny bil, og værdien kan falde hurtigt, når du først har kørt ud fra forhandleren.

 En brugt bil er derimod normalt billigere at anskaffe sig, men du kan risikere at skulle betale for reparationer og vedligeholdelse, og det kan være svært at vide, hvad der tidligere er sket med bilen.

Huskeliste til bilkøb

Når du har besluttet dig for, hvad du har brug for, og fundet en brugt eller ny bil inden for jeres budget, er der nogle ting, du med fordel kan huske på, når du besøger forhandleren. Her er en liste over nogle af de vigtigste punkter:

  • Lav altid en prøvekørsel, inden du køber bilen
  • Tjek bilens historik og servicebog (hvis det er en brugt bil)
  • Få en uafhængig mekaniker til at tjekke bilen (hvis det er en brugt bil)
  • Tjek om bilen har været involveret i nogen ulykker eller har været skadet
  • Spørg om garantier og serviceaftaler
  • Undersøg dine finansieringsmuligheder
  • Husk at forhandle om prisen